Tuesday, August 2, 2011

St. Julians's

Yeni dairemden merhaba!

St. Giljan'daki yeni apartima taşındım bugün. Ve deniz manzaralı terasından yazıyorum:)
Oda arkadasım bir Rus, dairede bizden başka bir de Japon çift var. Msida'daki dairemden açık ara daha güzel! çalışan kettle ve mikrodalga fırın gözlerimi yasartti!

EC bizi bugün Malta yemekleri yemeye götürdü. Sebze çorbası, köfte, fırında tavuk, balıktan olusan bir yemek yedik. HAyir 1 aydır burda olmasam, Malta yemeyi yememiş olsam bile, verdiklerinin Malta'ya özgü seyler olmadıgını anlardim:)

burda maltalidan cok İspanyol var, allahım her yerdeler! Herkes İspanyolca konuşuyor! İspanyolca konusmayanlar da türkce konuşuyor! İngilizce konuşan kimse yok:)

Dün geceki valiz toplama yorgunluğundan sonra bu gece erken yatmak istedim ama paceville'de kalıyorsanız bu pek mümkün değil. Gece hayatını dairenizden yaşayabilirsiniz:) Paceville'i peysvil diye okuduğunuza eminim, ama yazıldığı gibi okunuyor. Evet tarzancaya benzese de pacevil olarak okunuyor! Zaten Malta'ya hakim olan apaçi modası da böyle bir aksan gerektirirdi. İstanbul'da daha cok Ümraniye civarında görülen, apaçi stayla olarak isimlendirdigimiz tarz maltali gencler arasında cok moda.

Malta, bu dünya üzerindeki en ilginç yer olmalisin!

No comments:

Post a Comment